Columbodroamele in Romania.

In acest articol vreau sa vorbesc putin despre columbodroamele din tara noastra, as vrea sa ma leg de mai multe aspecte, cum ar fii intretinerea, locurile de care dispun(numericul), transparenta si comunicarea cu participantii care din punctul meu de vedere sunt la fel de importante ca si celelalte, din pacate pentru unii manageri/proprietari nu este asa (din partea mea aveti o bila neagra sau o pata de cerneala care va ramane tot timpul legata de numele dvs., "proprietarul/managerul")

Columbodrom Algrave - Portugalia

Odata cu lucrurile frumoase vin si cele urate ? Corect ?!

Un aspect de care mi-ar fi placut sa nu vorbesc niciodata,dar nu pot pentru ca se intampla, si anume PIERDERILE SUBSTANTIALE ce au loc in cadrul columbodroamelor din Romania si nu numai. Am observat ca la noi lucrurile stau altfel, masurile pe care le luam (sau nu le luam) in cazul unei pierderi de 500+ de porumbei de la un antrenament sau o etapa nu sunt deloc dar deloc drastice sau majore si anul viitor vom constata ca se vor repeta iar participantii vor putea inlocuii pasarile pierdute.

UN LUCRU TOTAL GRESIT !
Dupa un esec major, proprietarii se astepta ca oamenii sa fie atat de buni si iertatori incat anul viitor sa inlocuiasca si de ce nu sa si ANGAJEZE O ECHIPA.

Nu pot intelege de ce INTRETINEREA si LOCURILE de care dispun sunt unele din cele mai gresite lucruri pe care le fac managerii&ingrijitorii, deoarece daca managerul i-ar oferi suficiente resurse financiare ingrijitorului, acesta ar putea cumpara lucruri mai bune pe care le-ar administra porumbeilor si ar elima o problema. DAR NU ESTE suficient, daca tot ce se intampla intr-un columbodrom nu este gandit si pus la punct, orice mic aspect poate avea consecinte.
Ma gandesc doar la SUPRAPOPULARE, putem  dispune de super intretinre, super masina de transport, super concept de columbodrom(ventilatie, instalatie, materiale de calitate) dar DEGEABA daca noi permitem sa se suprapopuleze.

Sper si imi doresc ca lucrurile negative sa fie inlaturate si sa ne putem mandri si noi, romanii ca facem ceva bine si corect. Poate o mica parte va reflecta si se va gandi la ce am spus mai sus.

Intr-o alta ordine de idei, am facut o lista(A-Z) cu columbodroamele din Romania, pentru a face mai usoara munca celor ce cauta un columbodrom.
Imi doresc ca domnul Bacalu sa intervina si sa ne spuna opinia dansului despre fiecare columbodrom in parte.
Am sa revin cu statistici si opinii despre columbodroamele ce se afla in lista, in viitorul articol.

AETHOS OLR
ARAD OLR-FCI
ARIPI DE CURCUBEU OLR
AS RACING PIGEONS OLR

BALKANIC FAIR-PLAY OLR
BLACK SEA OLR-FCI
BUCOVINA OLR

CORABIA OLR-FCI

DALLES BUCSANI OLR
DRACULA OLR

EURO ALPIN OLR
EXTREM OLR

HONEST RACE OLR

KASCADORU OLR

LEVIN HAUS OLR

OLTENIA GOLDEN TROPHY OLR
ORIZONT OLR

ROMANIA GOLDEN PIGEONS OLR

SUPER STAR OLR

TRANSILVANIA OLR


Pe langa aceasta lista ar mai fii (sau au fost, nu se pot gasi informatii si un site actualizat)

CUGIR OLR
ELITE PIGEONS OLR
PIATRA-NEAMT OLR
PALOMA BLANKA FAIR-PLAY (SIMERIA, HUNEDOARA) OLRNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu